Håll tummarna

Nu verkar saker och ting ordna upp sig, håll tummarna för oss! Om allt går som det ska har vi boende som vi kan flytta till på söndag kväll. Detaljer kommer senare i så fall.

Big city, big bags and little girls

Nu har vi varit här i två dagar och känslorna går upp och ner som en jojjo hela tiden. Allt känns fortfarande helt overkligt, jag har verkligen inte förstått att vi ska vara här i tre månader. Det känns som att vi är här på en väldigt underlig semesterresa. En semesterresa där vi måste leta efter någonstans att bo och tänka på varje krona vi gör av med. Vi var första gången på skolan idag och det kändes grymt bra. Allting sätter igång på måndag och det ser jag verkligen fram emot! Allt verkar helt fantastiskt, alla är jättetrevliga och glada. Det är många svenskar så när man är där känns det i alla fall lite som hemma. Dock bor vi ju fortfarande i ett litet minirum på ett hostel med våra jätteväskor så vi själva får knappt plats i rummet. Imorgon ska vi leta boende hela dagen, så håll tummarna för oss och ring alla ni känner som kanske känner nån som bor i New York och kanske kan ha ett rum över åt oss!

Vi återkommer med bilder på gula taxibilar och skyskrapor, det är det vi har hunnit se. Och så har vi kanske sett empire state building och kanske där dom bygger nya world trade, men tragiskt nog är vi inte säkra. Vad vi vet är dock att vi varit på Victoria Secrets, jag vet inte riktigt vad det säger om oss...?

 


Stay positive!

Jaha då var det packat så när som på handbagaget. Jag har en packning på 22,3 kg tror jag och man får ha 23 kg. Hur läskigt är inte det? Jag har inte råd att betala någon övervikt...! Men men det får ordna sig. Vad värre är så har varken jag eller Bella fått CSN än. De kommer dock under nästa vecka sägs det. Tror verkligen också att det kommer ordna sig, jag försöker bara vara positiv nu och inte få panik.

Imorgon kommer vi vara på väg till NY och inatt blir sista natten hemma på tre månader. Jag tror fortfarande inte att jag har fattat vad det är som händer och vad det är jag ska göra. Jag åker till NY imorgon och jag har inget boende mer än de första 5 nätterna, jag har inte fått CSN beviljat än och jag har endast min lön jag fick idag att röra mig med. Känns ibland som att detta kanske inte var det mest genomtänkta jag har gjort, men allt kommer ordna sig som sagt! Det måste det göra.

Nu ska jag in och växla pengar och akutköpa lite saker som jag insåg igår att jag saknar.

Nattensmess

Gårdagskvällen spenderades med något för mycket alkohol hemma hos Sandra och Sara och sen tog jag Lotta under armen och så ledde vi varandra hem genom snödrivorna. En väldigt lagom och lyckad kväll för min del i alla fall, eller vad säger ni som stannade längre? Vad missades?

Funderar dock på om man kanske skulle ta och skaffa alkolås på mobilen? Ingen större skada skedd iofs och om alla hade det så skulle vi ju gå miste om http://nattensmess.se/ och det skulle ju vara otroligt tråkigt!


Byebye ICA

Nu börjar det verkligen närma sig. Imorgon är sista dagen på jobbet och konstigt nog känns det verkligen sorgligt. Jag kommer ju tillbaka om 3 månader och antagligen kommer det kännas som om ingenting har hänt och efter en vecka komma jag spy på det igen. Det finns en del underbart fina människor som jag kommer sakna otroligt mycket dock. Men det är ju också vid tillfällen som dessa som man kommer märka vilka som är äkta, vilka som är lika underbara när man kommer tillbaka.

Nog om det, nu måste jag sova. Imorgon ska jag hinna med ett besök hos underbara farmor och farfar, ett besök hos Viktor, hans Sandra och deras lilla Zacharias och på det ska jag hinna till jobbet i tid också. Om man tittar i backspegeln och tänker på hur många saker per dag jag brukar lyckas komma i tid till så känns det som att någonting av detta inte riktigt kommer gå ihop imorn. Jag ska göra mitt bästa dock, så jävla svårt kan det väl inte vara?


Falskt alarm

Som vanligt får jag panik helt i onödan. Nu har jag ringt och självklart har dom bara gjort fel och nej, jag behöver såklart inte betala det där.

Nu ska jag fan andas lugnt, fika med fina LottaPotta och titta på So You Think You Can Dance.


6 dagar kvar!

Jag måste säga att jag är ganska stolt över hur produktiv jag varit idag. Klockan ringde 7 på morgonen, upp och äta frukost med Lotta! Sen slappa lite i soffan, men gjorde faktiskt iordning mig så jag var klar till halv 9. Då satte jag igång och kollade genom ansökningsdokument till två olika boenden, ringde samtal till banken och försäkringsbolaget och gjorde en massa andra fruktansvärt tråkiga administrativa saker. Sen var det dags att springa iväg till gymmet, hann dock bara köra en halvtimme på cross-trainern, men bättre än inget! Klockan 1 var det lunch med Mammie och underbara Anna. Klockan 3 var en date med Fia inbokad, men kom som vanligt för sent (jag hatar det, jag ska verkligen jobba på detta, tror det handlar om att jag alltid har för många bollar i luften och för mycket i huvudet) Men anledningen till min försening denna gång var att jag var tvungen att gå förbi mammas jobb och skriva ut lite papper och då upptäcker jag ett mail från vårt hostel vi ska bo på första nätterna. Där står det att jag måste betala en avgift för att jag inte dykt upp på mina bokade nätter den 17e och 18e januari. Och ja, det stämmer ju, jag är ju som ni vet inte i NY än. Vad som däremot inte stämmer är att jag inte avbokat dessa nätter. Jag har bokat om dem för en vecka sen! Och vad som är ännu mer irriterande är att i samma mail står mina bokningsuppgifter för min nya bokning från den 26e januari. Det är som att det aldrig tar slut, hur mycket jag än försöker och försöker att styra upp detta så kommer det bara upp nya saker. Nu vill jag bara ha packat klart, vara framme i NY, ha ett boende för alla tre månaderna, jag vill börja utbildningen och bara få konsentrera mig på att dansa dansa dansa! Jag vet ju att det kommer ordna sig med allt, men jag börjar verkligen bli trött på detta nu.

Nu ska jag bara maila ett sista mail för ikväll, sen ska jag titta på andra halvleken av handbollen och ta upp detta kaos imorgon istället.


En vecka kvar!

Yes idag, eller igår tisdag egentligen, det blev ju nytt dyng nyss... Ja, det är hur som helst ungefär en vecka kvar till att ett plan lyfter från alranda med mig och Bella på. Det börjar bli lite läskigt och nervöst nu, men jag tror fortfarande inte att jag riktigt fattar. Jag kommer väl sitta helt chockad och panikslagen på planet antar jag!

I söndags packade vi efter mycket pusslande in Bellas saker, först i mammas bil och sen med hjälp av Lotta in i vårt förråd/klädkammare. Jag är fortfarande imponerad över att det får plats! Bellas resväska står dessutom packad i vårt vardagsrum och säger åt mig att packa varje gång jag går förbi. Bella själv skickade vi iväg med tog hem till skåne-land så hon får mysa lite med familjen innan vi flyr kontinenten.

Jag ska spendera denna sista vecka med att jobba, skriva en miljard "att-göra-listor" (och förhoppningsvis göra allt som står på dem) och träffa alla nära och kära och tyvärr säga alldeles för många hejdå. Det första var till Helene redan i lördags, för hon har ju redan åkt. Idag kom nästa till min underbara Emma som åker till Paris nästa söndag och stannar i 4 månader. Det verkar som vi alla ska lämna landet samtidigt, vad är upp med det?

Hur som helst, NU ska jag sova, för imorn ska jag upp och äta frukost med min gulliga roomie klockan 7 och sen ska jag ta tag i diverse samtal och liknande innan det bär av till gymmet.
Godnatt!

Put in a fucking love song



Detta ska vi följa brudar! Vill man ha oss, då är det bara att kämpa. Kämpa arlsena av er. Ge oss vad vi är värda och helst dubbelt så mycket till! Skriv en grym jävla love song, annars är det bra tack!

Call you tongiht

That´s the way it goes... in life
You get busy when you just don´t wanna
There´s never enough time day or night
You have to make it baby, so I´m gonna

Make a way to connect
Cause your face is what I can´t forget
I feel like I know you from another life
and it makes me wish I wasn´t so pressed for time

I can´t catch my breath ´cause you take it away
The best writer in town could not find words to stay
Now there´s so many things I wanna get to know
I wish that I could stay but I got to go

So I´m gon call you tonight
I will baby, just as soon as I get time alone
I´m gon call you tonight, I will baby
Just as soon as I get home

Call you tonight - Whitney Houston





Happy birthday 2 me!

22 år. För varje år ska man förväntas vara mer och mer vuxen. Undrar om jag kan leva upp till 22? Det borde gå bra, jag beter mig ju redan som en riktig tant.
Tack för en underbar födelsedag, den slår förra året kan jag lugnt säga i alla fall!









Det är nu det vänder!

Den senaste tiden har varit otroligt omtumlande, många gånger ångestfylld och ibland rakt av hysterisk och panikartad. Allt detta på grund av att jag och min kära vän Bella har planerat och arbetat hårt för att komma iväg på en tre månader lång dansutbildning på Broadway Dance Center i New York City. Nu börjar allting äntligen lösa sig då visum är på ingång i veckan, biljetter är efter mycket om och men bokade till den 26e januari och ett rum på Manhattan Inn Hostel är bokat för de 5 första nätterna. Vi hinner i tid till våra första möten med skolan den 28e januari och förhoppningsvis kanske vi kan få någorlunda koll på något mer permanent boende så att vi kan vara laddade och på g för utbildningsstart den 1 februari! Nu väntar bara svar och pengar från CSN, vilket visserligen inte borde vara något problem förutom att det inte går så fort som vi skulle kunna önska. Jag håller alla tummar och tår för att vi hinner få pengarna innan vi åker, men annars kommer som tur är en liten lön den 25e januari.


Som jag nämnde tidigare har den senaste tiden varit minst sagt jobbig, men från och med tisdagen som var hoppas jag på att det har vänt. Tisdagen startade med ett besök på Amerikanska ambassaden där det gick lättare än vi någonsin hade kunna tro. Vi kommer få våra visum innan veckan är slut, en avi låg i brevlådan när jag kom hem nu under kvällen! Det känns nästan lite pinsamt hur lätt det gick med tanke på den panik och ångest jag haft över detta besök och alla papper som skulle fyllas i och tas med dit. Sedan fortsatte dagen med att boka om flygbiljetter och helt enkelt inse att jag verkligen kommer komma iväg till NY, det är helt otroligt! Dagen avslutades med en middag med underbara vänner där även älskade Helene hade fått goda nyheter och även hon vet att hennes resa blir av. Hon har dock valt att lämna världens bästa Stockholm för Sydafrika och inte NY, dessutom kommer hon vara borta i hela 6 månader. Under tisdagskvällen insåg jag verkligen hur mycket och många jag kommer sakna här hemma. Utan allt stöd från familj och vänner som stått ut med mig den senaste tiden hade jag inte ens kunnat komma iväg. Jag har insett hur bortskämd jag är ibland och vilket privilegium det är att ha möjlighet att göra en resa som den här.

Hur som helst, detta är första inlägget i denna blogg som kommer handla om mig och mitt liv. Till att börja med, mitt och Bellas liv i New York och om hur vi förhoppningsvis blir helt övergrymma dansare! Livning the dream, wooohooo! (nöjd nu Sandra älsklingen?)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0