Dans v 8 på Broadway Dance Center

Måndag: Balett adv/beg - Goheen, Flexibility, Contemporary adv/beg - Calen
Tisdag: Vocal - Sheppard, Jazz adv/beg - Barker, Flexibility
Onsdag:
Contemporary Closed Class - Dana Foglia, Balett adv/beg - Goheen, Flexibility, Contemporary adv/beg - Calen
Torsdag: SEMESTER
Fredag: SEMESTER
Lördag: SEMESTER
Söndag: SEMESTER

Samanfattning: 2 balett, 1 jazz, 3 contemporary, 1 vocal, 3 flex

Skön vecka va? Denna ska jag se till så den blir lite mer fart på - men bara lite

Mindfucked

Denna dag började med att väckarklockan väckte mig ur en jättekonstig mardröm som kändes äckligt verklig. Den och en blandning av regnet utanför fönstret fick mig att vägra gå upp ur sängen. Det lyxigaste är ju att jag faktiskt har det valet här borta, jag har verkligen semester. Dock har jag varit allmänt off hela dagen på grund av denna dröm. Jag är trött på att jag anstränger mig för att slå bort vissa saker ur huvudet och ändå dyker dem upp i mina drömmar. Dessutom är det saker som jag ändå inte kan göra någonting åt, speciellt inte här på andra sidan atlanten. Jag önskar att jag inte tänkte sönder allting ibland. Speciellt som jag ändå agerar efter mina känslor och härtat i slutändan.

Jag kanske är lite "mindfucked" (det är Eeshas uttryck, smaka på det, det passar verkligen vissa stunder) på grund av min helg med Erik också, jag längtar verkligen efter alla hemma i dessa dagar. Imorgon har jag en date på Skype bestämd dock, det ska bli skönt. Ber om ursäkt i förhand om tårar börjar rulla. Jag är en fruktansvärt blödig människa ibland. Ibland behöver jag gråta utan någon egentlig anledning helt enkelt. Jag har otroligt mycket underbart i mitt liv, vilket jag inser mer och mer varje dag. Bara att jag ens har möjligheten att vara här och leva det liv jag gjort det senaste månaderna... Ändå kan jag inte låta bli att längta efter vissa saker. Vill nån hjälpa mig att hitta en man som är bra för mig, snälla? Jag vet ju att dem finns, har en massa underbara manliga vänner, men dem jag faller för är antingen helt fel för mig eller så är allting bara helt otajmat. Hur gör man för att hitta rätt? Jag antar att man måste ha tålamod ibland. Att vara själv kanske är bra också?

Nog om detta, nu är det dags att lägga sig så jag orkar upp imorgon.


New York med storebror Erik






Tack för en underbar lång-weekend Erik, jag har haft hur roligt och mysigt som helst. Jag blev jätteblödig och ledsen igår när jag insåg att han skulle lämna mig här och åka hem till alla nära och kära i Sverige. Men nu ska jag titta på film, äta godis, chips och glass med Bella så snart mår jag nog bättre igen. Dessutom är det bara en månad kvar (exakt idag) tills jag är tillbaka i Stockholm. Det kommer gå så snabbt nu så jag blir nästan stressad. Det finns fortfarande massor av roliga och härliga saker jag vill hinna med. Dock fick jag känna på hur skönt jag kommer tycka det är att träffa familjen hemma, var berädda på tårar!

Semester

Herregud vad dagarna går fort när man bara myser runt och äter gott och tittar på staden. Vi har hunnit med Central Park, Phantom of the opera, fin italiensk restaurang, drinkar med fin utsikt, Brooklyn bridge och väldigt mycket promenerande genom bla China town, Little Italy, Soho, West village. Nu har jag en snabb mellanlandning hemma för att ladda mobil och visa-kortet. Snart är jag redo för en kväll i Brooklyn med köttbullar. Jag återkommer imorgon med bilder och annat roligt.

It´s all about the weather

Början av veckan har varit grå, i alla fall vädret. Jag hoppas på förbättring, allting blir ju så mycket bättre så fort solen lyser. Fruktansvärt svenskt sagt av mig va? Dansmässigt har jag varit lite halvslapp och tagit två flex och en vocal, men det är bara för att jag ska samla ihop så många klasser som möjligt innan min "turistvecka" med Erik börjar. Imorgon blir det 4 klasser, jag är taggad!

Ikväll blir det middag med Tove och Matt, det ska bli mys. Kvällarna spenderas med Scrubs numera, kan det bli bättre? Resten av veckan har jag tusen planer för, men jag ska kanske låta Erik ha någonting att säga till om när han kommer, eller vad tycker ni? Hur som helst ska jag nog lura med honom på Mias födelsedagsfirande ute i Brooklyn - New York är inte bara Manhattan you know!

Snart måste jag göra mig en lista på allt jag vill hinna med innan jag åker hem, en uppdatering på det kommer nog upp här inom kort!

NU - fixa naglar


Vårdagar i NY

Ännu en vecka har bara sprungit iväg, fort gick det. Helgen har varit väldigt lyckad med vårsol och mycket annat roligt!
Lördagen spenderades på BDC med tre dansklasser, efter att ha kommit hem och duschat och segat mig i tusen år tog jag mig äntligen ut i den underbara New York-kvällen som faktiskt nästan kändes som en sommarkväll. Mycket skratt med härlig sällskap, billiga drinkar, vårrullar, dyrare och godare drinkar, välbehövlig pizza, pommes och underbar brownie som vi fick av bordsgrannarna. Kvällen avslutades med att vänta lite för länge på underbara NY subway som vanligt, men runt halv 4 var jag och Mia hemma och redo för sängen.



Idag har jag, Bella och Mia tagit oss ut till Far Rockaway Beach och promenerat runt i solen. En underbar dag i solen, lite för blåsigt, men Bella vågade i alla fall känna på vattnet och tydligen var det inte sååå kallt... Den sista bilden är en skylt på baren vi gick in på för att akut-kissa. Det luktade gammal äcklig inrökt gubbe och billig öl. Härligt place va? Nu ska vi mysa med Scrubs, glass och myskläder. Imorgon börjar en ny dansvecka och storebror kommer äntligen på onsdag eller torsdag. Jag får en ursäkt att vara bara turist i några dagar. FABULOUS





Dans v 7 Broadway Dance Center

Måndag: VILA (sjuk)
Tisdag: Flexibility (sjuk)
Onsdag: Balett adv/beg - vikarie Jamie, Flexibility, Contemporary adv/beg - Hale
Torsdag: Jazz adv/beg - Stanfield, Hiphop int - Numata
Fredag: Balett adv/beg - vikarie Jamie, Jumps and turns adv/beg - Calen, Jazz adv/beg - Barber
Lördag: Jazz adv/beg - Barber, Jazzfunk adv/beg - Chio, Jazz adv/beg - Ginger
Söndag: VILA

Sammanfattning: 2 balett, 2 felxibility, 1 contemporary, 4 jazz, 1 jumps and turns, 1 hiphop, 1 jazzfunk

Hann med 13 klasser trotts två sjukdagar, BRA LENA!

Gratis är gott

Igår lyckades jag få två gratis-biljetter till en föreställning som jag och Mia ville se med Keigwin and campany (http://www.keigwinandcompany.com/). Jag stod utanför teatern och väntade på Mia och så frågar en dam brevid mig om jag behöver biljetter för i så fall kan jag få två gratis. Vad är oddsen? Där tjänade jag 35 dollar, tackar och bockar för det gör vi! Föreställningen var dessutom riktigt rolig och inspirerande med mycket fina och duktiga dansare. Det är inte alla dagar i veckan man har den turen.

Idag har solen lyst på mig och resten av New York, det har varit helt underbart. Jag har haft riktigt ont i min baksida lår men så fort jag fick sitta i solen med min kaffe efter dagens klasser så brydde jag mig inte längre. Tänk vad lite solstrålar kan göra med humöret. Är alla människor alltid glada i städer/länder där det är sommar året om? Eller man kanske vänjer sig antar jag. Nu hoppas jag på att vädert håller i sig över helgen och nästa vecka så alla härliga vårplaner jag har går att genomföra.


Let the sunshine in

Idag sken solen när jag vaknade och genast blir det i alla fall lite lättare att kliva ur sängen. Även om det fortfarande var jobbigt imorse pga snuva och en ganska orolig natts sömn. Hur som helst så har dagen idag varit något mer produktiv än gårdagen. Jag har hunnit med att plocka undan och tvätta lite här hemma, tagit mig en långdusch och målat naglarna, tagit en flexibilityclass, fått en random mans nummer mitt på gatan (vårsolen gör verkligen någonting med människor), handlat veckans mat och dessutom lagat middag åt mig själv. Jag kände att efter gårdagens choklad och glassfrossa så var det dags med lite näring till kroppen istället. Middagen bestod av pasta med pesto, stekta champinioner, fetaost och rocola, min nya favvomat för stunden. Mat som denna är allt jag äter just nu, framförallt fetaost. Jag skulle verkligen kunna leva på det, tröttnar aldrig! Just nu sitter jag och äter lite kvällsfika i form av en fruktsallad med äpple, banan och pecan-nötter och en kopp citronvatten med honung (vi har inget gott te hemma). Skillnad från igår va? Men det gäller ju att äta varierat - lika del choklad som grönsaker och frukt. Eller hur var det?

Bella funderar just nu på att förlänga en månad och komma hem i slutet på Maj istället. Främst för att få en månad till med träning inför audition till Balettakademin. Mia och Eesha tjatar på att jag också borde förlänga, men med tanke på hur mycket pengar det skulle innebära känner jag mig väldigt nöjd med mina 3 månader. Jag måste bara se till att göra det bästa av den tid jag har kvar nu så tror jag att jag kommer känna mig väldigt färdig med New York för stunden.

If I uesd to love you baby

Idag hostar och nyser jag, min hals gör ont och jag är otroligt seg. Det blev ännu en ledig dag för kroppen orkade ingenting mer än att ligga hemma. Jag har bara tagit mig utanför dörren för "card-pickup" och för att kunna prata i telefon. Är det inte otroligt att det kan vara så dålig mottagning i denna stad?
När Bella kom hem fick jag en choklad-muffin av henne och en toblerone av Mia. Visst är de underbara? Vad de inte visste var att jag redan hade ätit ett paket med Ben&Jerrys, men det är ju inte deras fel och deras presenter gick ner lika bra för det.
Så vad har jag gjort här hemma idag då? I stor sätt absolut ingenting. Jag har lyckats prata lite i telefon och mkt över msn och facebook. När jag är hemma en dag såhär så är det nästan som att jag lever i Svensk tid, har bättre koll på vad klockan är hemma i Sverige än vad den är här. Kanske lite tragiskt, jag vet inte. Nu har Erik lämnat Stockholm hur som helst och är på väg hit till mig. Det ska bli roligt även om han inte fick med sig nåt godis till mig. Verkar ju dock inte riktigt som det går någon nöd på mig, för choklad kan man i alla fall på tag på.





Alla säger att man lär sig vad som verkligen är viktigt i livet när man reser och är borta från sitt "vanliga" liv och jag måste säga att jag är den första att hålla med. Jag känner mer och mer hur mycket jag älskar Stockholm och Tyresö och hur mycket jag känner att det verkligen är mitt hem och där jag hör hemma. Det kommer kanske komma andra platser i framtiden som jag har liknande känslor för, men Stockholm kommer alltid vara mitt hem. Jag känner också hur mycket min familj och mina vänner betyder för mig och jag inser mer och mer att det är sånt som verkligen betyder någonting i mitt liv. Dansen är viktig för mig, absolut, men det är långt ifrån viktigast och det är inte det som verkligen gör mig lycklig på riktigt. Jag hoppas att jag kan komma ihåg dessa tankar när jag sitter och jobbar på ICA hela sommaren. Vill ni hjälpa till och påminna mig?


Dans v 6 på Broadway Dance Center

Måndag: Balett adv/beg - Goheen, Streetjazz int - Numata, Jazz adv/beg - Barker
Tisdag: Vocal - Sheppard, Jazz adv/beg - Stanfield, Jazz adv/beg - Barker
Onsdag: Vouging - Benny Ninja, Balett adv/beg - Goheen, Contemporary adv/beg - Hale
Torsdag: VILA
Fredag: Vouging - Benny Ninja, Balett adv/beg - Goheen, Jumps and turns adv/beg - Calen
Lördag: Yoga
Söndag:
VILA

Veckans höjdpunkter var helt klart Benny Ninjas klasser. Det var egentligen stängda klasser för dom som har hiphop som konsentration, men vi andra får gå om vi vill. Detta är en av dom första vougarna, han var otroligt inspirerande och fruktansvärt roligt. Jag måste gå och ta fler klasser för honom där han håller klasser i vanliga fall, helt otroligt fabulous människa!

Bara halva tiden kvar nu...!

Regn, blåst och myshelg

Denna helg har inte varit speciellt spännande tyvärr, men ganska mysig och jag skyller vår seghet på det fruktansvärt äckliga vädret. Man har verkligen ingen lust att ta sig utanför dörren när det spöregnar och typ blåser storm. Igår köpte jag ett paraply som gick sönder efter 10 minuter, där kan vi snacka bortkastade pengar.

I fredags hade jag, Bella, Eesha, Pratchi och Mia myskväll här hemma med pizzor, vin och film. Det måste varit den segaste tjejkvällen på länge, vi låg och tittade på Shrek 2 och alla halvsov när filmen var slut. Så blir det när man tagit ett glas rött efter en hel vecka med massa dans.



Lördagen spenderades med att äta berömd cheescake från Juniors, yoga och sen gitarr-spel och mys hemma hos Mia. När jag vaknade upp imorse kände jag att jag håller på och bli sjuk, så det var bara att ta sig hem för att försöka vila upp sig.



Nu har vi för övrigt bytt till sommartid i New York så jag har knappat in en timme på er där hemma i Sverige. Bara 5 timmars skillnad nu i några veckor, det ni!


Seeeeg dag

Ja, idag har jag verkligen inte gjort mycket. Det jag har gjort är att prata med fina underbara vänner över nätet på olika sätt. Det var verkligen behövligt! Efter mycket om och men blev det en date över Skype med Sara, Sandra och Helene. Innan dess hann jag prata lite med Fia på facebook och Emma kusin och extrabrorsan Marcus över msn. Även under kvällen har msn gått varmt, framförallt tillsammans med fina Lotta. Vi har spenderat kvällen(sthlm)/eftermiddagen(NY) med att längta efter den svenska underbara sommaren. Det hela resulterade i en helt fantastisk "Vår- och Sommarlista". Vi skrev helt enkelt ner allting som vi tycker att vi borde göra i vår och sommar. Planen är att, när jag kommer hem, skriva ut den och sätta upp den på kylskåpet för att varje dag påminna oss om att ta vara på just den dagen. Sen gör det ingenting om vi kanske inte hinner med eller bestämmer oss för att vi vill göra allt på listan, men hur många gånger sitter man inte där och undrar vad man ska göra en ledig dag? Hur många gånger hamnar man inte framför TV:n eller datorn i alldeles för många timmar? Det är ju lite roligt att jag gör en lista över saker jag ska göra när jag kommer hem, hur var det där med att leva i nuet? Men saken är den att här tar jag faktiskt vara på tiden mycket bättre och det är någonting som jag verkligen vill bli bättre på även hemma. Jag menar inte heller att det inte är okej att ha en dag där man inte gör någonting, för ibland behöver man verkligen det också. Precis som idag. Här är hur som helst dagens produkt, läs och bli inspirerade!                                   
                                                                                                                   

Vår- och Sommarlista


·         Fixa ordning balkangen                                                                                 

·         Ha en GRYM Välkommen-hem-Lena-fest

·         Ha en GALEN födelsedagsfest för Lotta

·         Äta på Skatan i Sundsvall

·         Gå på Grönan

·         Bli fulla på rose/fanta på balkongen

·         Dricka drinkar på SNAPS

·         Picnic i Humlegården (och andra parker i Sthlm)

·         Grilla (engångsgrill på balkongen)

·         Festa på stureplan (en gång)

·         Festa på söder (massa gånger)

·         Bada på strandbadet

·         Bada vid Tyresö slott

·         Åka till Lottas kusiner på Dalarö

·         Segla

·         Sola ute hos pappa

·         Tatuera oss

·         Hitta oss var sin man

·         Åka till Göteborg

·         Gå på Liseberg

·         Fiska

·         Roadtrip till Sundsvall

·         Gå på Gatufesten i Sundsvall

·         Äta langos

·         Spela spel när det regnar

·         Göra en ”Singing in the rain”

·         Se på gamla dansfilmer med Gene Kelly och Ginger Rodgers

·         Stränga om Lenas gitarr och spela och sjunga

·         Långa fikor på uteomhuscaféer

·         Gå ut på Soft och bli apfulla och dansa som galningar

·         Gå på soulkväll på Fashing

·         Spela minigolf

·         Spela kubb

·         Ha pyjamasparty

·         Ta långpromenader i solen (och i sommarregnet)

·         Träna

·         Kyssa någon i sommarregnet

·         Nakenbada

·         Spela fotboll, vollyboll, brännboll och dricka öl (cider för mig) i Alby

·         Åka turistbåten i Stockholm                                                                          
                                                                                                                         


Brooklyn Bridge

Ja precis, i söndags gick jag över Brooklyn Bridge. Återigen pga NY subway blev jag väldigt försenad och missade därför solnedgången, men det var väldigt mäktigt på kvällen i mörkret med alla ljus också. Bilderna blev inte så bra som man skulle önska, men det gick faktiskt upp för mig hur stort allting är här när man gick där som en liten prick mitt i allting. Jag ska lätt traska där ett antal gånger till innan jag åker hem. Underbar känsla!




Godmorgon NY, God eftermiddag Sthlm

Igår var vi och tittade på Mama Mia, jag skrattade massor och grät som ett litet barn. Det är kvittot på en ritkigt bra musikal i mina ögon! Helt underbar helt enkelt.

Idag har jag bara hunnit med att gå upp ur sängen och äta frukost, sen fasntade jag här framför datorn. Och du tur var väl det för jag såg att jag har en date över msn inbokad under eftermiddagen. Perfekt eftersom jag precis bestämt mig för att ta dagen ledig och istället ta 4 klasser imorgon.




Dålig bloggerska

Det kommer aldrig bli någon riktig bloggerska av mig, jag uppdaterar för sällan. Jag kan ge upp idéen om att tjäna pengar på detta helt enkelt.
 
Hur som helst, nu börjar våren komma till New York, sakta men säker. Det är helt underbart! Jag letar som en galning efter platser att sitta utomhus på i solen, det finns ju inga bänkar i denna stad. Tacka vet jag Stockholm!

Imorgon ska jag köpa mig musikalbiljetter, antingen till Hair eller Mama Mia beroende på vilken vi får bäst deal på. Så antingen imorgon kväll eller på torsdag blir det musikal. Jag ser verkligen fram emot det. Idag har jag handlat mat för alldeles för mycket pengar och dessutom ätit middag ute. Inte bra, men det fick det vara värt just nu! 


Jag längtar tills storebror Erik kommer hit, det är bara lite mer än två veckor kvar.

Dans V 5 på Broadway Dance Center

Måndag: Balett adv/beg - Goheen, Flexibililty, Contemporary adv/beg - Calen
Tisdag: Vocal - Sheppard, Jazz adv/beg -Barker
Onsdag: Mamma Mia org Koreografi - obligatorisk klass, Balett adv/beg - Goheen, Contemporary adv/beg - Hale
Torsdag: Jazz adv/beg - Barker, Streetjazz adv/beg - Numata
Fredag: Flexibility
Lördag:
Jazz adv/beg - Barber
Söndag: VILA

Samanfattning: 2 balett, 3 jazz, 2 contemoprary, 1 streetjazz, 1 "musikal-klass", 1 vocal, 2 felx

Gjorde till slut hela veckans 12 klasser, men min 13e från förra veckan får vänta. Fanns helt enkelt inte riktigt energi för den den här veckan. Prövade både Hale och Barbers klasser för första gången denna vecka, gillade dem båda jättemycket. Ibland känns det omöjligt att få ihop ett schema som går att följa, men det ordnar sig nog.

Nästa vecka har som sagt Numata massa klasser och det är även vouging-klasser på schemat, finns mycket att se fram emot. Får se om jag får mitt schema att gå ihop så jag kan ta allt jag vill bara...

Lördag och söndag morgon i bilder

Efter en jazz-klass på förmiddagen tog jag mig ut i vårvädret för att träffa Mio min Mia i Prospekt Park och ta en promenad där och sen ta en fika i Park Slope.



Det blev ingen tur till Brooklyn Museum eftersom det inte var gratis förrän klockan 5 och då skulle vi inte hinna i tid till inflyttningsfesten en trappa upp hos Matt och Tove. Där drack vi vin och åt "Brooklyn-pizza" (ingen förstår riktigt skillnaden, men den var god i alla fall) med en blandning av amerikaner, svenskar, indier.



Sen tog vi oss till Bleekers St för att festa lite på bar. Musiken var sådär, men det var skön stämning och vi hittade ett smak-prov-paket med svenskt general-snus på bordet vi satt vid. Hur otippad var inte det? Bilderna är mest från t-baneresan dit, men ni vet ju hur det brukar vara. Lite alkohol i kroppen, en kamera och en lite för lång t-banefärd. Då brukar bilderna bli ungefär såhär fina till slut.

Imorse vaknade vi till ännu en solig härlig dag i Brooklyn så jag och Bella gick ut för att äta lite frukost. Mest för att vårt diskmedel var slut och det fanns ingenting rent i köket så då behövde vi ändå gå ut. Men såhär mysigt blev det hur som helst.

Nu har jag köpt diskmedel, diskat och sen fastnat här framför datorn. Om en timme ska jag och Eesha röra oss mot Brooklyn Bridge för att möta upp Mia och gå över till Manhattan i solnedgången. Romantiskt va?
Som ni ser på bilderna har våren äntligen börjat smyga sig på, helt fantastiskt, jag är glad att jag inte är hemma i snön!


Kultur-tant

En liten snabb uppdatering:
Igår tog jag det lugnt på morgonen, orkade mig upp till skolan för en flex-klass vid klockan 1. Sen bestämde jag mig för att dagen helt enkelt inte var en bra dag att dansa på, var helt slut. Så istället följde jag med Mia till Whitney museum där hon skulle vara med i ett konstigt performance. Det var inte speciellt kul att varken vara med i eller titta på, så jag gick runt i museumet istället. Sen stressade vi iväg till en "underground-dans-föreställning" i Brooklyn. Hann bara se halva för att sen stressa vidare för att se Alice i underlandet på bio. En väldigt väldigt stressig dag men lyckad på många sätt.

Idag är planen att ta en jazz-klass för att avklara mina 12 klasser och sen ska jag, Bella och Eesha gå på Brooklyn museum som är gratis första lördagen i varje månad. Efter det ska vi upp till våra hyresvärdar för någon typ av inflyttningsfest och sen ska vi nog gå ut lite.

I torsdags fick jag reda på att Joanna kommer vikariera massa klasser nästa vecka, wiie. Kommer bli en guldvecka! 

Regler för allt?

Imorse gick jag upp kvart över 7 för att för en gångs skull komma i tid till Chios klass som börjar kl 9.30. Jag kom i tid trotts seg t-bana, helt otroligt! Vad tror ni händer då? Jo, självklart är klassen inställd. Detta hade jag vetat om jag varit lite uppmärksam och läst på lappar som var uppsatta i receptionen hela veckan, men nej, det hade jag inte varit. Jag tror helt enkelt inte det är meningen att jag ska ta hennes klasser. För innan idag har jag lyckats komma för sent till typ 4-5 av hennes morgonklasser pga olika förseningar i t-banan. I tisdags t.ex. kom jag ca 4 min sent efter att ha sprungit från t-banan. Man får signa in sig (ursäkta svengelskan) på klass 5 min efter start, men efter ett missförstånd med en tjej i receptionen så hade det såklart gått 1 min till och då var det kört. Jag förstår att just denna regel måste följas, för självklart ska man inte komma inramlandes för sent på klass, men det finns mycket andra regler som jag kan bli lite irriterad över. Det är som att dom finns där bara för att folk ska få chansen att bestämma över andra så ofta som möjligt. 
T.ex. i receptionen på skolan finns det en regel som säger att du inte får fylla i ditt kort vid disken. Man måste istället gå iväg två meter och skriva, sen gå tillbaka, oavsätt hur dött det är vid disken klockan 9 på morgonen. Ett annat exempel har vi idag på posten. En man bad mig och Bella flytta oss två dec för att vi stod på fel sida av ett rep och köade, inte heller här brydde han sig om att det bara var vi och en ensam man som köade. Finns det en rätt sida så måste man stå på denna rätta sida. Det jag vill komma fram till med detta klagande är att pga alla dessa regler så kan inte min kära storebror ta med sig lakritsfiskar till mig när han kommer i slutet av månaden. Det räknas såklart som mat och det är strikt förbjudet att ta med in i landet. Upprörande helt enkelt!

Dagens bilder, posten och Madison square garden mitt emot

 

och en överlycklig Lena som har en kamera att ta underbart onödiga bilder med


Bildbevis igen

Här kommer lite mer bilder. Först på vårt hem och område

 

Sen på vårt andra hem



Och lite bilder från Empire state building



 


Lurad Lena?

Jaha så gick man och köpte sig en kamera, bara sådär. Försökte få det hela så billigt som möjligt och trodde man gjorde en bra affär för det kommer ju ändå vara billigare än i Sverige trodde man. Så kan jag inte låta bli att kolla upp det på internet när jag kommer hem såklart. (varför gjorde jag inte detta innan kan man ju fråga sig?) Det jag kommit fram till är att min kamera är nog helt okej, men att jag hade kunnat beställa en över internet hemma och få den för typ en hundring mindre. Illa va? Hur som helst, jag betalade strax under 1400 sek och fick då kamera, minneskort på 2 Gb och ett fodral. Klantigt av mig tror jag, borde väntat tills storebror kom hit, eller i alla fall väntat på hans förslag på kamera? Hur som helst, sånt är livet, nu har jag i alla fall en kamera och den är lila och fin. Illa Lena, men livet går vidare helt enkelt.


Joanna Numata

Detta är underbart vackra Joanna Numata, underbar koreograf och dansare. Tyvärr har hon bara två klasser i veckan som inte riktigt går in i mitt schema. Dessutom har jag bara tagit henne när hon haft extraklasser med lägre nivå och jag är lite rädd för hur det ska gå att ta en int/adv. Ska nog våga mig till hennes klass på söndag eller nästa söndag hur som helst. Jag får vara lost om jag är lost, inget mer med det!


Var tar alla pengar vägen?

Ännu en dag i storstaden är snart förbi. Denna tisdag har inte varit speciellt spännande den heller. Var dock och fick reda på att de billigaste biljetterna man kan få tag på till Lion King ligger på 69 USD. Lite mycket för min ekonomi tror jag. Däremot går det att få biljetter längst bak på Phantom of the opera för typ 26 USD, lite bättre måste jag säga. I nästa vecka MÅSTE jag gå och se en musikal, nu får det vara nog!

Imorgon ska jag försöka köpa mig en digitalkamera eftersom min lön som trillade in den 25e Feb ser ut att räcka till det. Då ska jag verkligen bli bättre på att uppdatera med bilder också! Efter det inköpet är det dock shoppingstopp för mig hela Mars ut. Pengar för bara läggas på mat, föreställningar och andra eventuella turistsaker. Inga mer prylar! Jag ska verkligen försöka hålla nere kostnaderna så mycke som möjligt så jag kanske kan ha råd med lite shopping innan jag åker hem sen istället. Det är verkligen läskigt hur pengarna bara försvinner hur fort som helst i denna stad, men jag ska göra mitt bästa för att inte göra av med mer än nödvändigt!


Hate Mondays

Eller hata kanske är ett starkt ord, men idag har det verkligen känts som en måndag. Det är nästan lite tragiskt hur mycket jag börjar komma in i en rutin här borta nu, men jag antar att det är väl lite meningen också. Dagen började med att det var fruktansvärt svårt att ta sig upp ur sängen, men jag lyckades ta mig iväg på baletten med min favorit Beth Goheen. Hon är underbar, jag var dock inte riktigt lika underbar idag på hennes klass. Fortsatte dagen med en lunch med Eesha på vårt stammis-lunch-ställe två kvarter från skolan, sen Flexibility och sen Calens conpemorary. Snäll mot kroppen har jag varit idag, dessa klasser är bra för mig.

Efter dansdagen var slut tog jag mig till min nyfunna favorit-mataffär för att inhandla veckans mat och sen kämpade jag mig hem på t-banan med alla kassar. Sen jag kom hem har jag ätit middag, gjort en sallad som jag ska ha till lunch imorn, gjort lite styrkeövningar för mitt äckliga ben, stretchat lite, duschat och nu sitter jag här som en död fisk. 
My fabulous life in New York - not so fab after all?


Ge mig lakritsfiskar!

Nu sitter jag i vårt kök och äter twizzlers. Amerikanskt va? Men enda anledningen är för att det är det enda lakritsgodiset jag hittat. Ge mig lakritsfiskar! NU!


Idag har jag och Bella varit i Soho och tittat i massa dyra märkesbutiker och inte köpt ett skit som ni kanske förstår. Däremot har jag sett massa fint och roligt, speciellt en underbar liten butik som bara sålde massa olika sorters choklad. Inte ens där tillät jag mig själv att köpa ens en liten bit, duktigt va?
Sen var vi äntligen uppe i Empire State Buildning och såg ut över denna fantasiskt stora och häftiga stad. Vi var där när solen gick ner så vi fick se när stadens alla lampor tändes och lyste upp mörkret, väldigt vackert! En del typiska turistbilder togs såklart, men dom får ni vänta på för idag bjuder jag på gamla bilder.



Ni är världsbäst, jag känner varje dag hur otroligt mycket ni betyder för mig och hur mycket jag saknar er. Massa kärlek!

RSS 2.0