Mys-Måndag

Helgen är över och snart halva måndagen. Imorse var jag uppe ruskigt tidigt och skrev prov i naturkunskapen. Det gick bättre än förväntat faktiskt, jag kanske kan klara av den här kursen rätt smärtfritt ändå. Efter det tog jag mig hem och diskade lite, och ringde i alla fall ett av alla dom där samtalen som ligger på hög. Efter lunchen slocknade jag lite i soffan, men ibland måste man bara få ta det lugnt också. Speciellt när man jobbat hela helgen.

I lördags satt jag som sagt och försökte plugga hela dagen och jobbade på kvällen, sen kom jag hem till en full lägenhet med massa galna brudar och sjukt mycket mat och lite lagom med vin. En härlig avslutning på lördagskvällen. En liten avskedskväll för fina Karin som i denna stund sitter på ett plan på väg till NYC. 





Igår jobbade jag fram till klockan 5, sen kom Lotta och mötte mig för att handla och fylla kylen och frysen. Sen tog jag en sväng förbi Sara och Sandra för att äta lite middag med dem och Fia. Därefter var det bara att ta sig hem till naturkunskapsboken.



Nu ska jag ta en dusch och röra mig till jobbet.
Ha en fin eftermiddag!
L

Plugga?

Seriöst? Jag tror inte jag är gjord för detta. Handlar väl såklart om att jag inte är speciellt intresserad av att läsa om just atomer hit och celler dit. Nej, jag hittar verkligen ingen motivation till att sitta och läsa denna tråkiga bok, jag bara läser och sen läser och läser om, för jag kan inte konsentrera mig tillräckligt länge för att få in vad det står. Men jag får väl göra ett litet ryck till idag innan jobbet och sen lite panikplugg imorgon kväll efter jobbet kanske...

Japp, lördag och jobbhelg är det, så om några timmar är det dags att röra sig ner till den där butiken igen. Igår var en fruktansvärd dag på jobbet. Fredag och löning i en matvarubutik är ingenting man frivilligt utsätter sig för, ändå är det precis det som ALLA gör. Varför måste vi alla handla samtidigt? Jag förstår verkligen inte.

Istället hoppas jag på en lugnare lördagskväll och längtar till när jag slutar och får gå hem och dricka vin och äta massa gott med mina dansbrudar här hemma. Karin åker till underbara New York och Broadway Dance Center på måndag så vi ska ha en liten avskeds-mys-kväll för henne.


En liten knasig bild på mig och Karin från min födelsedag, precis innan jag åkte iväg till NY. Ta med mig tillbaka ett tag?


NU är det verkligen dags att jag skärper mig och slår upp naturkunskapsboken igen!
L 

Älsklingen är tillbaka!

Ja, jag pratar om min dator. Världens bästa brorsa har hjälpt mig att få den att fungera som jag vill igen, väldigt skönt måste jag säga! Vi får väl se hur länge den håller sig användbar, förr eller senare är det väl dags att skaffa en ny. Hur ska man ha råd med det också då? Tur att den än så länge går att använda!

Jaha, så då har en hel vecka till snart försvunnit förbi. Det är fredag och jag har hunnit tvätta imorse och sen åka för en lunch med Erik där datorn blev överlämnad. Nu är jag hemma och mellanlandar innan jag ska ta mig till jobbet. Jag stänger både idag och imorgon, kul helg va? Jag ska i och för sig ändå bara spendera all ledig tid denna helg med att försöka plugga till mitt naturkunskapsprov på måndag så det spelar väl inte så stor roll. Nu ska jag dricka en kopp te och sen gå ut i solen igen och ta mig till jobbet.

Ha en underbar helg!




Vi pratade om NY idag och fy vad jag vill åka tillbaka och hälsa på alla som är där vissa dagar. Nej, jag vill inte bo där på fulltid, men jag skulle tycka att det satt fint med en semester dit någon gång i halvåret!


L

Ledig dag?

Jaha, då var gårdagen avklarad och det gick ju riktigt bra. Intervjun kändes positiv, men fortfarande ingenting säkert och vi skulle höras i oktober och se om och i så fall hur mycket jag behövs. Klassen med barnen gick riktigt bra, trotts att det var lite rörigt med ungar som sprang in och ut. De som till slut stannade kvar och dansade var i alla fall hur söta som helst. Nu är det bara nästa klass på nästa fritidsgård kvar.

Idag har jag hunnit ta mig till min naturkunskaplektion och sen en promenad i höstsolen med S och S. Snart är det som sagt dags att ta sig till Kumla skola och dansa lite med förhoppningsvis lika söta barn som igår. Jag hoppas att jag kommer sluta vara såhär nervös inför varje lektion, men det går väl över när jag kommit in i det.

Nu är det dags för lunch!
L

Det är idag det gäller

Jaha så går det när man inte tar sig upp ur sängen. Jag bokade tvättstuga mellan 06-09 imorse, men kom inte upp förrän 07.15 och när jag kom ner så hade såklart min bokning gått bort och någon annan hade hunnit ta tiden istället. Jag får helt enkelt hitta någonting att ha på mig i alla fall. Önska mig lycka till och tvinga mig att shoppa när lönen kommer, det är tragiskt hur lite kläder som finns i min garderob.

Hur som helst, något nervös är man idag måste jag säga. Har både arbetsintervju och första dansklassen framför mig. Tur att jag har planerat att dansa för Annette ikväll så jag får dansa av mig när allt är klart. Nu måste jag hoppa in i duschen och röra mig mot Skarpnäck och Flex Sports Club.

Have a nice day!
L

Äntligen ledig helg

Det har varit en händelserik och härlig ledig helg. Min första helt lediga helg på sjukt länge.
Igår spenderade jag dagen med pappa och han hälsa på en snabbis uppe hos farmor och farfar. Därefter bar det av till Farsta för att få äta massa underbar mat hos paret Cajdert. Alltid lika härligt att träffa dem och deras fina vänner. Speciellt när en av dessa fina människor fixar jobbintervjuer åt en. En härlig tjej vid namn Cissi jobbar nämligen på Flex Sports Clud i Skarpnäck och tack vare henne ska jag på tisdag dit för en arbetsintervju. Det känns som att jag har flyt just nu, men snart kanske det blir lite för många bollar i luften.

Idag har jag diskat mitt och Lottas diskberg, röstat, åkt förbi på Flex och presenterat mig och bokat intervju, skrivit klart och skickat iväg CV och arbetsansökan till samma ställe och efter det har jag försökt koreografera inför mina klasser jag ska hålla i nästa vecka. Jag känner mig smått stressad, hoppas att jag kan få det hela att falla på plats innan tisdag eftermiddag. Mitt i allt detta har jag ett prov om en vecka som jag borde plugga till också, men vi får hoppas att jag jobbar bra under press helt enkelt.


Nu sitter jag här och är smått besviken över valet och snart är det väl dags att gå och lägga sig.
Det var den helgen. Hej igen måndag!



Såhär taggad måste man vara om man ska vinna överlägset i "Alias"


Datorn på rehab

Japp, datorn har fått för sig att sluta fungera som jag vill så nu har jag överlämnat den till min kära storebrors händer i hopp om att den ska börja sammarbeta igen. Så länge lånar jag L:s dator och eftersom hon är i Linköping hos sin lilla pojkvän under helgen så får jag den alldeles för mig själv.

Äntligen har jag en ledig helg och jag ska hinna med att träffa pappa, gå på tapas-kväll hos herr och fru Cajdert, rösta och dessutom se till att helst både plugga naturkunskap och koreografera inför lektioner jag ska hålla i nästa vecka. Jag har inte riktigt fått några klara besked, men jag ska i alla fall hålla två klasser i nästa vecka och sen får vi väl se vad som händer. Håll tummarna för att det går bra och att jag kan förhandla mig till en respektabel tim-lön.

Annars verkar alla flytta samtidigt och kvällens samtal om lägenheter, barn och jobb fick mig verkligen att känna att vi alla börjar bli riktigt vuxna. J och J har skrivit på kontrakt på lägenhet idag och pga detta får S överta deras gamla lägenhet. Det hela hoppas jag hur som helst kommer resultera i många roliga fester under hösten.



Nu är jag helt död och sängen kallar på mig!
L

Things are looking up

Nu börjar det hända saker. Lägenhet är som sagt fixad och flytt sker sista helgen i November. Idag fick jag ett samtal angående ett eventuellt danslärarjobb en eftermiddag i veckan och jobbansökningar till olika gym ska skickas ut senare i eftermiddag. En plan för framtiden börjar sakta forma ihop sig. Det kanske blir någonting vettigt av mig också?

Nu är det dags för lunch, sen ska jag ta tag i att sortera garderoben innan det är dags att åka iväg och dansa lite på DC.





Söndagsmiddag

Så var denna jobbhelg förbi, gick förvånandsvärt smärtfritt måste jag säga. Fredagskvällen spenderades på inflyttningsfest hos Fia, mycket trevligt och ibland får det vara värt att åka taxi hem. Helt otroligt att det kan vara så svårt att ta sig hem från grannkommunen. Igår hann jag med en liten fika med min fina Emma innan jobbet och sen var det bara att gå hem och inta soffan. Idag har jag jobbat ett lagom kort pass och nu bär det snart av till mamma på söndagsmiddag tillsammans med L.

Imorgon börjar en ny vecka, tiden går så sjukt fort, och vad gör jag egentligen av den är frågan? Känner att det är dags att ta tag i diverse saker. 


This is the place











Seal the deal

Yes, dag tre i sjukstugan, men idag är det dags att ta sig utanför dörren och få lite solljus på sig. Igår fick jag visserligen lite plugg och andra småsaker gjorda. Lotta gjorde supergrymma folie-slingor på mig också, det var verkligen behövligt, känns grymt!
Imorse gick det inte att ta sig upp ur sängen till naturkunskapen, men jag kände att det kunde vara skönt att få vila en morgon till. Kanske får stå mitt kast och plugga arslet av mig senare, men den dagen den sorgen. Hittills har inte mycket hänt denna dag, jag och Lotta har tittat på mobiler på internet och jag längtar tills jag betalat av mina skulder och får lägga pengar på en ny liten fin sak. Om några månader gäller det, då blir en liten sån här min.




Nu är Lotta i duschen och snart är det dags att ta sig ut genom dörren och åka till våra nya trakter i Liljeholmen. Vi har ett litet möte med vår nya hyresvärd senare i eftermiddag för att skriva kontrakt och vi tänte ta en tur i området och fika lite innan. Ska bli skönt att sätta på sig lite smink och normala kläder så man känner sig som sig själv igen. Imorgon är det jobb igen hela slutet på veckan, hoppas jag har fått lite ny energi nu och är redo för alla jobbiga kunder!


Sjukstuga

Här är man duktig och sjukanmäler sig redan eftermiddagen innan, för att ge dem en chans att ringa in någon annan, och vad händer? 10 min efter att jag skulle börjat imorse får man ett samtal från jobbet och dom undrar var jag tagit vägen. Meddelandet om att jag är sjuk hade inte riktigt gått fram, så typiskt verkligen!


Förmiddagen har faktiskt spenderats med att plugga kemi, otroligt va? Nu sitter jag i sängen och myser lite, samlar mod för att skriva jobbansökningar. I soffan ligger den andra L:et som också gått och blivit sjukt, hon sover som en stock. Kanske jag också ska ta och göra en stund?



LoL i Liljeholmen

Ibland har jag verkligen bara helt jävla otrolig tur. Det är vid sådana här tillfällen som allt känns okej och man tror att allt kommer bli bra, det känns som att livet kommer nog bli rätt grymt ändå till slut. För vad är oddsen för att jag helt plötsligt får förlängt kontrakt på lägenheten 2 månader? Och dagen efter springer ens mamma in i en gammal jobbarkompis som ska flytta utomlands och därför hyra ut sin lägenhet. Skitsamma hur liten chansen är, för det hela har hur som helst lett till att jag och Lotta får flytta in i en härlig fräsch 2a på Liljeholmstorget i slutet på November. På onsdag skrivs kontrakt på ett år, med möjlighet för ev. förlängning. När en pusselbit fallet på plats känns det verkligen inte alls lika jobbigt att fortsätta leta efter resten. Jag hoppas i alla fall på att det ska ge mig energi att orka söka lite nya jobb, plugga på naturkunskapen och träna lite inför högskoleprovet.


Just nu ligger jag hemma och är förkyld, planen är att vara hemma imorgon och sen är jag ledig på onsdag så då blir det också så mycket vila som möjligt. Sen måste jag vara tillbaka i livet. I ärlighetens namn är det lite skönt att vara sjuk, jag har jobbat för mycket den senaste tiden. För mycket med ett jobb som jag snart inte orkar med mer.




Jag dansade min andra klass sedan jag kom hem från New York i förra veckan. Jag förstår inte hur jag klarat mig utan. Kan någon förklara hur man ska få dagarna och timmarna i veckorna att räcka till?


RSS 2.0