Dans V 4 på Broadway Dance Center

Måndag: Balett adv/beg - Goheen, Contemorary adv/beg - Calen
Tisdag: Vocal - Sheppard, Jazz adv/beg - Barker, Hiphop adv/beg - Luam
Onsdag: Jazzfunk adv/beg - Chio
Torsdag: Jazz adv/beg - Barker, Flexibility - vikarie (vet ej namn)
Fredag: Balett adv/beg - Goheen, Flexibility - vikarie, Jumps and Turns adv/beg - Calen
Lördag: VILA
Söndag:
VILA

Sammanfattning: 2 balett, 2 jazz, 2 contemporary, 1 hiphop, 1 jazzfunk, 1 vocal, 2 Flexibility

För den som är uppmärksam kan man räkna ut att detta bara är 11 klasser, alltså har jag inte gjort klart mitt kort som kräver 12 klasser. Då kan man lätt tro att jag varit en dålig dansare denna vecka, men jag väljer att se det tvärt om. Jag har nämligen ont i både min gamla sträckning i baksidan och i mina benhinnor så jag har bestämt mig för att jag ska ta denna helg helt ledig från dans. Istället ska jag förlänga mitt kort så jag får en extra lektion som jag kan ta när jag vill innan mitt program är slut. Bra va?


Jag har seriösa funderingar på om det här verkligen är någonting som jag vill göra på heltid. Det är fruktansvärt jobbigt att ens tänka dessa tankar, men jag börjar verkligen ifrågasätta varför jag måste ha ont hela tiden. Så fort jag börjar dansa mycket så får jag mer eller mindre ont i ryggen, baksida lår och benhinnorna. Det konstigaste är egentligen att som dansare bara accpeterar man detta, det är okej att ha lite ont, alla har ont. Jag är väldigt trött på det dock. Som sagt, mycket snurrar i huvudet på mig. Vi får väl se om jag blir något klokare eller om jag kommer hem halvgalen istället!


Happy birthday Eesha - 21 in New York!

I tisdags fyllde vår gulliga Eesha myndig i New York. Det firades med massa tårta och en del alkohol, framförallt för hennes egen del, här i vår lägenhet. Sen gick vi till en hiphop-klubb och dansade. Eeshas mest använda kommentar under kvällen var "I don´t care, I´m 21 in New York!". Hon tycker att jag och Bella är små tanter som inte vill gå ut 3-4 gånger i veckan. Igår fick jag ett sms av Matt där även han kallade mig "old lady" och Matt är ändå 42... Jag kanske borde börja lyssna på dessa pikar? Äh, jag trivs bra som en tant, det har jag gjort de senaste åren nu. Ikväll ska jag, Bella och Mia gå på bio, helt lagom lördagskväll för min del!


Dans v 3 på Broadway Dance Center

Jag har kommit fram till att jag skriver väldigt lite om vad jag dansar så nu är min ambition att efter varje vecka sammanfatta vad jag dansat. Jag vet att nivåerna och namnen på alla lärare kanske inte säger så mycket, men det går att youtuba det mesta om man nu av någon anledning verkligen skulle vara intresserad. Jag skriver mest detta för mig själv så jag har kvar och kan se vad jag gör med min tid här egentligen.

Måndag: Balett adv/beg - Goheen, Stretch - Vikarie, Contemporary adv/beg - Calen
Tisadag: Vocal - Sheppard, Jazz adv/beg Barker
Onsdag: Jazzfunk adv/beg - Chio, Contemporary adv/beg Slam
Torsdag: Floorbarre, Jazz adv/beg Stanfield
Fredag: Balett adv/beg - Goheen
Lördag: Streetjazz adv/beg Numata, Jazz adv/beg vikarie=Wilson

Sammanfattning: 2 balett, 2 contemporary, 3 jazz, 1 floorbarre (obligatorisk ISVP-klass), 1 vocal, 2 streetjazz/jazzfunk, 1 stretch


Helgen som varit

Helgen har varit väldigt händelserik här borta. Började med en Fredag där jag visserligen bara tog en balett-klass, men sen tog jag mig en shoppingtur och ett besök på The Museum of Modern Art med underbara Mia som jag träffat här. Är det inte lite tragiskt att jag umgås mest med en svensk tjej när det finns människor från hela världen runtomkring mig? Men lika barn leker bäst kanske?

Lördagen spenderades med först streetjazz för underbara Joana Numata och sen en inte lika underbar jazz-klass. Jag fortsatte dagen med en lunch med en grymt rolig kanadensisk tjej och kvällen spenderades på BDC där det var elevföreställning. Efter det tog vi oss en sväng på stan och hamnade på en house-klubb i Brooklyn. Mycket bra musik, många bra dansare och bara en 12 dollars taxifärd hem till Fort Green. Man ska verkligen inte klaga helt enkelt!

Söndagen blev det en tur till China-town med Bella där vi såg lite av firandet av det kinesiska nyåret. Det var dock väldigt mycket folk så man såg inte så mycket. På kvällen tog Mia med mig på en väldigt häftig modern föreställning. Eller jag ska nästan kalla det modern breaking. Koreografen heter Bruno Beltrao, det går inte riktigt att beskriva, kanske lägger upp ett klipp från youtube senare.
Och nu är det alltså måndag igen och ännu en vecka med dans har man framför sig.



Jag har otroligt mycket funderingar över framtiden och vad jag ska göra med mig själv här borta. Jag tror man behöver vända upp och ner på sin värld och komma långt bort ifrån sin vanliga vardag ibland för att våga fundera på vad man verkligen vill.

Det är ett tecken



Okej, jag vet, låten är uttjatad, allt det där. Men titta ordentligt på början av videon och ha i åtanke att vi bor på 226 Cumberland St i Brooklyn, att slutstationen på vår subway-linje heter Flatbush och att vi bor väldigt nära Fulton St och Jay St. Det kanske bara är jag, Bella och Eesha som tycker det är roligt, men allt finns verkligen med. Det är fan ett tecken, detta är rätt!

Bildbevis

Nu har jag precis hittat ett grymt internet-café precis granne med där vi bor. I love it! Internet som faktiskt fungerar. Vi måste verkligen få våra hyresvärdar att få det att fungera hemma också, men så länge är detta väldigt skönt.
Dom flesta bilderna som tagits ligger fortfarande på Bellas dator, men här kommer ett litet smakprov i alla fall.





Lite bilder från helgen, en obligatorisk bild från Time Square och längst ner en bild på vårt lilla vardagsrum.

Igår var jag och såg Avenue Q för tredje gången, dock första gången på engelska och första gången i New York såklart. Den var underbar och galet roligt som vanligt!


GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA MAMMA!

Jag är en ganska värdelös dotter. Speciellt som jag glömde bort mig mammas födelsedag i fredags...! Det där är med att komma ihåg födelsedagar är tydligen inte min starka sida. (Förlåt Helene för de senaste två åren och kan någon snälla påminna mig i år)

Hur som helst, detta är ett inlägg tillägnat min underbara mamma och ingen annan. Tack för att du är min alldeles egna perosnliga psykolog, ständiga stöd i livet, bästa vän och så mycket mer. Du är underbar som står ut med mina känslomässiga kriser som kommer ungefär en gång i veckan och det är faktiskt riktigt jobbigt att inte kunna prata med dig så ofta som jag brukar.

Jag hoppas att din födelsedag blev underbar även fast din knäppa dotter glömde säga grattis, jag ska gottgöra dig med en fin present när jag kommer hem!
Massa kärlek till dig mamma! Godnattgonattgodmorgongodmorgon <3

Happy Valentine

Okej people, förlåt för att det varit lite dåligt med uppdatering denna vecka, men min dator och internetuppkopplingen här vägrar sammarbeta. Eller jag tror egentligen att det är någonting i universum som är emot mig just nu, för så fort jag sätter mig vid en dator här hemma så antingen dör datorn eller så dör internet. Jag har dessutom samma fruktansvärda otur med New Yorks underbara subway. Jag blir tokig på hur mycket jag alltid måste vänta och vänta och vänta på subways här. Både Bella och Eesha påstår att dom nästan aldrig behöver vänta mer än max 10 min, men för mig verkar det vara minimum en kvart. Dessutom står det ju ingenstans hur lång tid det är tills nästa kommer och om dom ropar ut någonting i högtalarna så kan man ge sig fan på att det kommer ett tåg på en annan perrong så man inte hör ett skit... En kille i en bar sa att jag redan är en New Yorker så som jag klagar på t-banan. Vet inte riktigt om jag kan hålla med om det!

Helgen har jag spenderat med att gå ut på fredagskvällen, tvätta och dansa på dagen på lördagen, gå på bio på kvällen och se Valentine's day och söndagen spenderades med en båtfärd till Staten Island. Jag hoppas på att datorerna vill sammarbeta med mig mer i nästa vecka så jag kan ladda upp lite bildbevis. Det har hur som helst varit en väldigt lyckad helg förutom att denna hypade Valentine's Day har gjort mig fruktansvärt känslosam. Jag känner dock att New York verkligen växer på mig, snart kommer jag nog aldrig vilja åka hem. Men ta det lugnt, jag kommer komma hem, jag har en biljett, jag har inte råd att vara kvar och jag kommer sakna alla hemma för mycket annars!


Pizza

Okej, blev ingen sneakersjakt idag. Blev en mysdag i sängen med datorn, fick prata lite med min gulliga Lotta på msn. Så skönt när man tajmar folk, inte lika roligt att jag precis missade Sara. Sen blev det en liten tripp in till Manhattan för att göra ett stretch-pass i alla fall, sen raka vägen hem igen. Blev helt slutkörd bara av att ligga på rygg och dra lite i benen, var väldigt bra att jag tog det lugnt idag.

När vi kom hem bjöd Matt mig och Bella på pizza som tack för att vi står ut med att dom renoverar. Hmm.. ingen riktig logik i det där. Han tackar oss för att han betalar för en ny dörr så vi får en egen ingång? Jaja, det var ett väldigt lägligt erbjudande i alla fall så vi tackade inte nej. Gott gott!



Har äntligen gått igenom min ekonomi ordenligt nu också så jag vet mer exakt vad jag har att röra mig med, det här ska nog gå bra, det är när jag kommer hem det kommer bli jobbigt. Mamma och pappa, räkna med att jag kommer på många middagar!

Imorgon ska det tydligen bli snökaos här och tydligen kommer hela staden stanna, så det kommer väl bara vara alla vi svenskar som är på skolan imorgon då? Vi får väl se hur det kommer gå helt enkelt...

Förkylning

Nu ligger jag hemma och är förkyld, tråkigt men samtidigt ganska skönt att ha en dag för sig själv. Om någon timme ska jag dock åka in och ta en flexibility class. Kände att jag var tvungen att ta någonting idag ändå så att jag förhoppningsvis hinner med hela veckans klasser innan helgen i alla fall.

Idag har jag pratat med Matt, vår hyresvärd om vårt sängproblem här borta. Jag och Bella sover just nu i samma säng, vilket inte är så bra om den ena är sjuk och inte heller när vi ska gå upp olika tider. Vi funderar nämligen på att flytta ner en soffa från vårt kök/vardagsrum och sova på den, men den är kanske för stor att flytta på. Matt lät dock som att han är inne på att fixa en till säng åt oss. Det skulle verkligen vara grymt bra, men vi får se hur det blir med det där. Jag tror inte riktigt att Tove, hans sambo, var lika positiv till tanken på att köpa en till säng som dom kanske inte behöver sen. Vilket i och för sig är väldigt förståligt. Men vi får se vad som händer, hoppas på det bästa!

Attention please?

Idag hade jag balett för en jättehärlig liten gubbe som heter Silatyev. Han är den första som faktiskt givit mig beröm efter klass när man går fram och pratar med läraren. För det är någonting som vi blivit uppmanade att göra. Så efter varje klass ska man gå fram till läraren och tacka för klassen, helst presentera sig och säga att man är en ISVP-student. Detta känns helt naturligt efter en vecka och man känner sig nästan otrevlig om man inte gör det. Varför beter vi oss inte så i Sverige? Det finns allt för många lärare som jag knappt pratat med hemma.

Här måste men visserligen kämpa mer för uppmärksamheten också. Det är väldigt stor skillnad på att dansa i en porppfull sal där läraren flyttar på dig om du står längst fram och inte kan övningarna, istället för som på Danscenter där man dansade med samma 10 personer varje dag i ett år och läraren måste vara blind på riktigt för att inte se dig. Det finns verkligen för och nackdelar med detta. Det är en helt annan mentalitet och energi på klasserna här och det finns nästan alltid några riktigt riktigt bra dansare att titta på och inspireras av på varje klass. Däremot kan det vara väldigt frustrerande att försöka lära sig en modern koreografi med stora hopp när man knappt har plats att sträcka ut handen. Jag antar att det är en vanesak också i och för sig.

Imorgon ska jag shoppa sneakers, I need it BAD

Koreografi Sheryl Murakami Dansare Neil O´Brien



Detta var vad vi dansade i lördags, grymt härlig koreografi! Det är Murakami som filmar och en av hennes galet duktiga elever som dansar.

Brooklyn we go hard

Yes people, nu bor jag i Brooklyn och kommer göra det under dom närmsta tre månaderna. Det är ett jättemysigt område nära Fort Green Park om det säger någon någonting. Vi hittade lägenheten på svenska kyrkans hemsida, så det är en svensk kvinna (Tove) och hennes festman (Matt) som äger huset vi bor i. Dom har precis köpt detta stora fina hus på 4 våningar och jag, Bella och en annan tjej som vi träffat genom skolan hyr nedersta våningen med två sovrum, två badrum och ett litet kök/vardagsrum. Det är riktigt fräscht och nice faktiskt, inget råtthål som vi trodde att vi skulle få bo i. Så för er som funderar på att åka hit; svenska kyrkans hemsida är ett grymt bra tips när det gäller boende!

Nu har jag gått en första orientation week i skolan och man har lite smått börjat komma igång i kroppen och huvudet. Det finns massa otroligt underbara lärare så man vet nästan inte vilka man ska välja att dansa för. Nu på torsdag har jag dock ett möte med studievägledaren på skolan och han ska ge mig tips på hur jag ska lägga upp min träning under veckorna. Nästa vecka ska jag forsätta att bara pröva så många som möjligt och försöka hitta vilka lärare och nivåer jag trivs med, men sen har de vissa krav på vilka klasser man ska ta i veckan.
Under mitt möte med studievägledaren kommer jag att välja en consentration, alltså ett huvudämne, som i mitt fall kommer vara jazz/contemporary. Varje vecka ska jag ha 5 klasser som är i min consentration, sen måste jag få in 2 balett, tre stycken klasser som får vara vad som helst från yoga till hiphop till stretching till sång, bara det inte är från min consentration och till slut får jag välja 2 klasser till som får vara exakt vad som helst. Hängde ni med? Sammanlagt är det i alla fall 12 klasser i veckan som jag får dela upp på vilka dagar jag vill. Min plan är att vara klar med mina klasser på fredag denna vecka så jag får helgen ledig!

Imorgon ska jag pröva att dansa för en balettlärare och en modern lärare som jag inte hann med förra veckan, det ska bli spännande. Jag hoppas dom är bra! Om jag orkar ska jag också dansa för en helt galen lärare som heter Murakami. Kolla upp henne på youtube, det går inte att beskriva henne med ord. Lägger nog upp en länk senare i veckan.

Sorry att jag varit dålig på att uppdatera, har inte haft internet här förrän idag, men nu ni, nu ska det bli ändring! Hörs imorn om jag hinner!

RSS 2.0